Nathalie van Wingerden / Dating Coach

Ik ben niet bang ben om te kiezen voor onzekerheid als dat ervoor nodig is om mijn hart te volgen. Mijn vorige bedrijf How 2 Spend It liep hartstikke goed. Mensen konden daardoor moeilijk begrijpen dat we ervoor kozen om er mee te stoppen.
— Nathalie

Nathalie
Ik coach vrouwen waarbij alles lukt in het leven, behalve de liefde! Kortom, ik ben datingcoach. ☺

Hoe zou jij je loopbaan tot nu toe omschrijven?
Nadat ik mijn master Gender Studies gehaald ging ik bij een gemeente aan de slag als beleidsmedewerker. Dat was eigenlijk niks voor mij. Na een paar jaar ging in bij een onderzoeksbureau werken wat maatschappelijke onderzoeken uitvoerde.

Op een dag kwam ik mijn voormalig compagnon Joella tegen. We hadden een enorme klik en besloten samen een financieel platform te starten: How 2 Spend It. We schreven over geldzaken op een vernieuwende manier. Na een paar mooie en leerzame jaren waren we allebei het enthousiasme een beetje kwijt. We besloten te stoppen met How 2 Spend It en beide een nieuwe weg in te slaan. Ik ging een coachsopleiding doen en ging me specialiseren op één specifiek gebied: de liefde! Nu coach ik vrouwen die vastlopen in het daten of in de liefde en help ik hen weer regie krijgen over hun liefdesleven én om hun doel op dit gebied te bereiken.

NATHALIE_MEETCUTE_AE+%2840%29.jpg

Wat wilde je vroeger worden, weet je dat nog? 
Jawel, banketbakker! De hele dag taartjes bakken, de hele dag met chocola bezig zijn. Niets leek me mooier! Helaas nooit wat mee gedaan. Ik kan ook helemaal niet bakken. Taart en chocola eten doe ik nog wel, die liefde is er nog steeds. ☺

Waar ben je het meest trots op als het op werkgebied aankomt? 
Dat ik niet bang ben om te kiezen voor onzekerheid als dat ervoor nodig is om mijn hart te volgen. Mijn vorige bedrijf How 2 Spend It liep hartstikke goed. Mensen konden daardoor moeilijk begrijpen dat we ervoor kozen om er mee te stoppen. Maar we waren onze passie verloren en wilde iets nieuws ondernemen. Ik moest from scratch weer iets opbouwen. Dat is niet altijd makkelijk. En het is onzeker in meerdere opzichten. Maar ik ben trots op mezelf dat ik het doe. 

NATHALIE+VAN+WINGERDEN-48.jpg
NATHALIE_MEETCUTE_AE (7).jpg

Hoe verdien je nu je geld? Heb je een buffer vanuit je vorige onderneming? 
Ik had een buffer vanuit How 2 Spend it, maar die is nu wel echt op. Ik heb mijn buffer gebruikt om investeringen te doen. Denk aan een website laten bouwen, twee opleidingen doen, advertentiekosten, noem maar op. Nu verdien ik mijn geld met mijn coachingstrajecten.

Wat is jouw zakelijk doel voor dit jaar met MeetCute? 
Ik wil mezelf verder profileren als dé datingcoach van Nederland. Ik wil een heel tof online-programma maken! 

Ik hoop dat dat dit jaar gaat lukken.

Hoe ga jij om met tegenslagen in jouw business(es)? 
Verschillend. Er zijn dagen dat ik denk: ‘Oh my, waar ben ik aan begonnen? Waarom doe ik dit? Dit slaat nergens op!’ 
Maar dan trek ik mijn kaplaarzen aan en ga ik naar buiten om een grote wandeling te maken met mijn hond Benny. Even uitwaaien. En de volgende dag is het meestal weer oke. Want vanuit een negatieve mindset ondernemen, dat werkt dus niet. Positief blijven bij tegenslagen is iets wat belangrijk is als je voor jezelf werkt. 

Waar droom je nog van op werkgebied? 
Mooie samenwerkingen met andere partijen. Ik ben momenteel in gesprek met een groot dating-platform, dus ik hoop dat daar mooie dingen uit gaan komen. Verder wil ik mezelf als coach blijven ontwikkelen. 

Heb je een levensmantra? En wanneer pas je die toe? 
Fall seven times, stand up eight. En dat roep ik tegen mezelf op momenten dat het niet zo lekker gaat, of dat ik gewoon ongeduldig ben.

NATHALIE VAN WINGERDEN-124.JPG

Ten slot, Wat zou je jonge mensen mee willen geven die net van school komen en aan het begin van hun carrière staan?   
Goeie vraag! Uhmmm….. Dat het oké is om niet gelijk precies te weten wat je wilt. Dat je ook niet perse hoeft te ondernemen omdat iedereen dat soms lijkt te doen. Dat je niet gelijk kan zijn waar je wilt zijn, maar dat een carrière opbouwen tijd kost.

Eerste twee beelden door: Annebel Eppinga
Laatste twee beelden door: Prisca Visser

InterviewAnne Hospers