Leanne Jacometti / Eigenaresse Sieradenmerk

CAMP BLUFF - website backgrounds 02 -14.png
Voor wie een idee heeft en gemotiveerd is dan raad ik je zeker aan om het gewoon zelf te proberen. Met een goede visie en doorzettingsvermogen is alles mogelijk! 
— Leanne

Leanne
Ik heet Leanne en ik ben de eigenaresse van het sieraden merk Wildthings Collectables. Hiervoor heb ik verschillende banen gehad in onder andere de reclame wereld, corporate innovation en een eigen online tweedehands kleding platform gehad. Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik op het idee gekomen om een eigen merk te starten. Dit moest een merk worden waarbij ik mijn behoefte om te reizen kon combineren met mijn creativiteit, en hieruit is Wildthings Collectables ontstaan.

Wat wilde je vroeger worden, weet je dat nog?
Vroeger wilde ik heel graag schilder worden omdat ik het altijd zo leuk vondt om met mijn vader samen het huis te schilderen of andere klusjes te doen.  

_DSC0642.JPG

Waar ben je het meest trots op als het op werkgebied aankomt? 
Dat ik mijn idee voor Wildthings met mijn eigen paar duizend euro heb kunnen opbouwen tot wat het nu is. Ondernemen in het buitenland is niet zo gemakkelijk en ik ben er erg trots op dat ik dit heb doorgezet en het uiteindelijk wel gelukt is. En dat ook nog op een verantwoorde en duurzame manier. Zo gebruiken we bij Wildthings o.a. 100% gerecycled zilver, hanteren we strenge regels voor het vernietigen van productie afval en zorgen we voor goede werkomstandigheden voor de locale vakmensen met een eerlijk salaris. 

Hoe is het om een deel van het jaar in het buitenland te wonen/werken? 
Heerlijk! Het is vooral fijn om een deel van het jaar naar de zon te kunnen ontsnappen. Maar daarnaast vind ik het ontmoeten van nieuwe mensen, de afwisseling van werkomgeving en nieuwe avonturen beleven ontzettend leuk. 

_DSC1012.JPG

Wat zou jij jonge mensen mee willen geven die net van school komen en aan het begin van hun carrière staan? 
Kies een product of bedrijf waar je affiniteit mee hebt. Welke rol je dan ook hebt je zal het al snel als iets leuks ervaren. Je gaat waarschijnlijk nog zo veel verschillende banen hebben. Bedenk wat je nu leuk vindt want over 5 jaar doe je misschien wel heel iets anders! En voor wie een idee heeft en gemotiveerd is dan raad ik je zeker aan om het gewoon zelf te proberen. Met een goede visie en doorzettingsvermogen is alles mogelijk! 

Leanne Jacometti .jpg

Waar droom je nog van op werkgebied? 
Wildthings is begonnen met een sieraden lijn maar in de toekomst wil ik nog veel meer gaan produceren in nieuwe landen en daar met nog meer lokale vakmensen te werken om o.a producten te maken als tassen, schoenen en interieur accessoires.

Daarnaast hoop ik dit jaar mijn droom te verwerkelijken om een eigen winkel op Bali te openen en wil ik graag een foundation starten in Bali op het gebied van edelsmid educatie.

Heb je een levensmantra? En wanneer pas je die toe? 
Mijn mantra is: ”A lifetime full of adventures!" Hard werken, genieten van het leven en wanneer het kan zo veel mogelijk op reis. Ik probeer dit in mijn dagelijks leven elke dag wel toe te passen en heb zo gelukkig ook een leven voor mezelf gecreëerd waardoor dit kan :)

IMG_5791_800x.jpg

Wat is een skill/onderscheidende factor dat jou maakt tot een succesvolle onderneemster?
Ik ben zelf zowel financieel onderlegd als een creatief, en denk dat die combinatie me al veel gebracht heeft. Daarnaast ben ik een doorzetter met een visie, en werk ik hard om te bereiken wat ik voor ogen heb. 

Hoe ga jij om met tegenslagen binnen jouw business?
Tegenslagen zijn altijd even slikken. Vaak voel ik me dan wel even slecht want het is toch je “kindje”. Wat helpt is even wat leuks doen voor de afleiding en dan meteen daarna weer knallen of kijken hoe we het nog op kunnen lossen. Ik kan het gelukkig vaak ook wel relativeren, dan vraag ik mezelf af ‘gaat het me de kop kosten?’ Nee? Oke, dan gewoon extra hard werken en het op een andere manier weer inhalen of verbeteren! 

_DSC1342.JPG
InterviewAnne Hospers