Nathalie van Wingerden / Dating Coach

Ik ben niet bang ben om te kiezen voor onzekerheid als dat ervoor nodig is om mijn hart te volgen. Mijn vorige bedrijf How 2 Spend It liep hartstikke goed. Mensen konden daardoor moeilijk begrijpen dat we ervoor kozen om er mee te stoppen.
— Nathalie

Nathalie
Ik coach vrouwen waarbij alles lukt in het leven, behalve de liefde! Kortom, ik ben datingcoach. ☺

Hoe zou jij je loopbaan tot nu toe omschrijven?
Nadat ik mijn master Gender Studies gehaald ging ik bij een gemeente aan de slag als beleidsmedewerker. Dat was eigenlijk niks voor mij. Na een paar jaar ging in bij een onderzoeksbureau werken wat maatschappelijke onderzoeken uitvoerde.

Op een dag kwam ik mijn voormalig compagnon Joella tegen. We hadden een enorme klik en besloten samen een financieel platform te starten: How 2 Spend It. We schreven over geldzaken op een vernieuwende manier. Na een paar mooie en leerzame jaren waren we allebei het enthousiasme een beetje kwijt. We besloten te stoppen met How 2 Spend It en beide een nieuwe weg in te slaan. Ik ging een coachsopleiding doen en ging me specialiseren op één specifiek gebied: de liefde! Nu coach ik vrouwen die vastlopen in het daten of in de liefde en help ik hen weer regie krijgen over hun liefdesleven én om hun doel op dit gebied te bereiken.

NATHALIE_MEETCUTE_AE+%2840%29.jpg

Wat wilde je vroeger worden, weet je dat nog? 
Jawel, banketbakker! De hele dag taartjes bakken, de hele dag met chocola bezig zijn. Niets leek me mooier! Helaas nooit wat mee gedaan. Ik kan ook helemaal niet bakken. Taart en chocola eten doe ik nog wel, die liefde is er nog steeds. ☺

Waar ben je het meest trots op als het op werkgebied aankomt? 
Dat ik niet bang ben om te kiezen voor onzekerheid als dat ervoor nodig is om mijn hart te volgen. Mijn vorige bedrijf How 2 Spend It liep hartstikke goed. Mensen konden daardoor moeilijk begrijpen dat we ervoor kozen om er mee te stoppen. Maar we waren onze passie verloren en wilde iets nieuws ondernemen. Ik moest from scratch weer iets opbouwen. Dat is niet altijd makkelijk. En het is onzeker in meerdere opzichten. Maar ik ben trots op mezelf dat ik het doe. 

NATHALIE+VAN+WINGERDEN-48.jpg
NATHALIE_MEETCUTE_AE (7).jpg

Hoe verdien je nu je geld? Heb je een buffer vanuit je vorige onderneming? 
Ik had een buffer vanuit How 2 Spend it, maar die is nu wel echt op. Ik heb mijn buffer gebruikt om investeringen te doen. Denk aan een website laten bouwen, twee opleidingen doen, advertentiekosten, noem maar op. Nu verdien ik mijn geld met mijn coachingstrajecten.

Wat is jouw zakelijk doel voor dit jaar met MeetCute? 
Ik wil mezelf verder profileren als dé datingcoach van Nederland. Ik wil een heel tof online-programma maken! 

Ik hoop dat dat dit jaar gaat lukken.

Hoe ga jij om met tegenslagen in jouw business(es)? 
Verschillend. Er zijn dagen dat ik denk: ‘Oh my, waar ben ik aan begonnen? Waarom doe ik dit? Dit slaat nergens op!’ 
Maar dan trek ik mijn kaplaarzen aan en ga ik naar buiten om een grote wandeling te maken met mijn hond Benny. Even uitwaaien. En de volgende dag is het meestal weer oke. Want vanuit een negatieve mindset ondernemen, dat werkt dus niet. Positief blijven bij tegenslagen is iets wat belangrijk is als je voor jezelf werkt. 

Waar droom je nog van op werkgebied? 
Mooie samenwerkingen met andere partijen. Ik ben momenteel in gesprek met een groot dating-platform, dus ik hoop dat daar mooie dingen uit gaan komen. Verder wil ik mezelf als coach blijven ontwikkelen. 

Heb je een levensmantra? En wanneer pas je die toe? 
Fall seven times, stand up eight. En dat roep ik tegen mezelf op momenten dat het niet zo lekker gaat, of dat ik gewoon ongeduldig ben.

NATHALIE VAN WINGERDEN-124.JPG

Ten slot, Wat zou je jonge mensen mee willen geven die net van school komen en aan het begin van hun carrière staan?   
Goeie vraag! Uhmmm….. Dat het oké is om niet gelijk precies te weten wat je wilt. Dat je ook niet perse hoeft te ondernemen omdat iedereen dat soms lijkt te doen. Dat je niet gelijk kan zijn waar je wilt zijn, maar dat een carrière opbouwen tijd kost.

Eerste twee beelden door: Annebel Eppinga
Laatste twee beelden door: Prisca Visser

Leanne Jacometti / Eigenaresse Sieradenmerk

Voor wie een idee heeft en gemotiveerd is dan raad ik je zeker aan om het gewoon zelf te proberen. Met een goede visie en doorzettingsvermogen is alles mogelijk! 
— Leanne

Leanne
Ik heet Leanne en ik ben de eigenaresse van het sieraden merk Wildthings Collectables. Hiervoor heb ik verschillende banen gehad in onder andere de reclame wereld, corporate innovation en een eigen online tweedehands kleding platform gehad. Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik op het idee gekomen om een eigen merk te starten. Dit moest een merk worden waarbij ik mijn behoefte om te reizen kon combineren met mijn creativiteit, en hieruit is Wildthings Collectables ontstaan.

Wat wilde je vroeger worden, weet je dat nog?
Vroeger wilde ik heel graag schilder worden omdat ik het altijd zo leuk vondt om met mijn vader samen het huis te schilderen of andere klusjes te doen.  

_DSC0642.JPG

Waar ben je het meest trots op als het op werkgebied aankomt? 
Dat ik mijn idee voor Wildthings met mijn eigen paar duizend euro heb kunnen opbouwen tot wat het nu is. Ondernemen in het buitenland is niet zo gemakkelijk en ik ben er erg trots op dat ik dit heb doorgezet en het uiteindelijk wel gelukt is. En dat ook nog op een verantwoorde en duurzame manier. Zo gebruiken we bij Wildthings o.a. 100% gerecycled zilver, hanteren we strenge regels voor het vernietigen van productie afval en zorgen we voor goede werkomstandigheden voor de locale vakmensen met een eerlijk salaris. 

Hoe is het om een deel van het jaar in het buitenland te wonen/werken? 
Heerlijk! Het is vooral fijn om een deel van het jaar naar de zon te kunnen ontsnappen. Maar daarnaast vind ik het ontmoeten van nieuwe mensen, de afwisseling van werkomgeving en nieuwe avonturen beleven ontzettend leuk. 

_DSC1012.JPG

Wat zou jij jonge mensen mee willen geven die net van school komen en aan het begin van hun carrière staan? 
Kies een product of bedrijf waar je affiniteit mee hebt. Welke rol je dan ook hebt je zal het al snel als iets leuks ervaren. Je gaat waarschijnlijk nog zo veel verschillende banen hebben. Bedenk wat je nu leuk vindt want over 5 jaar doe je misschien wel heel iets anders! En voor wie een idee heeft en gemotiveerd is dan raad ik je zeker aan om het gewoon zelf te proberen. Met een goede visie en doorzettingsvermogen is alles mogelijk! 

Leanne Jacometti .jpg

Waar droom je nog van op werkgebied? 
Wildthings is begonnen met een sieraden lijn maar in de toekomst wil ik nog veel meer gaan produceren in nieuwe landen en daar met nog meer lokale vakmensen te werken om o.a producten te maken als tassen, schoenen en interieur accessoires.

Daarnaast hoop ik dit jaar mijn droom te verwerkelijken om een eigen winkel op Bali te openen en wil ik graag een foundation starten in Bali op het gebied van edelsmid educatie.

Heb je een levensmantra? En wanneer pas je die toe? 
Mijn mantra is: ”A lifetime full of adventures!" Hard werken, genieten van het leven en wanneer het kan zo veel mogelijk op reis. Ik probeer dit in mijn dagelijks leven elke dag wel toe te passen en heb zo gelukkig ook een leven voor mezelf gecreëerd waardoor dit kan :)

IMG_5791_800x.jpg

Wat is een skill/onderscheidende factor dat jou maakt tot een succesvolle onderneemster?
Ik ben zelf zowel financieel onderlegd als een creatief, en denk dat die combinatie me al veel gebracht heeft. Daarnaast ben ik een doorzetter met een visie, en werk ik hard om te bereiken wat ik voor ogen heb. 

Hoe ga jij om met tegenslagen binnen jouw business?
Tegenslagen zijn altijd even slikken. Vaak voel ik me dan wel even slecht want het is toch je “kindje”. Wat helpt is even wat leuks doen voor de afleiding en dan meteen daarna weer knallen of kijken hoe we het nog op kunnen lossen. Ik kan het gelukkig vaak ook wel relativeren, dan vraag ik mezelf af ‘gaat het me de kop kosten?’ Nee? Oke, dan gewoon extra hard werken en het op een andere manier weer inhalen of verbeteren! 

_DSC1342.JPG

Martijn Roos / Fotograaf

Geef alles wat je hebt en probeer iedere dag een klein stapje dichterbij je droom te komen. Niets gaat vanzelf en niet alles komt je ineens aanwaaien.
— Martijn Roos

Martijn Roos, 26.
Ik hou van surfen, of eigenlijk alles wat met zee en strand te maken heeft. Je kunt me vaak doordeweeks op het strand vinden. Daarnaast fotografeer ik ca. 20 bruiloften per jaar in de weekenden. Verder probeer ik veel tijd vrij te maken voor ontspanning en sta ik graag in de keuken. Wat ik ook doe, het is voor mij belangrijk dat ik ’s avonds met een glimlach terug kan kijken op de dag; wat er ook is gebeurd, ik wil altijd dankbaar blijven voor het feit dat ik mag leven. 

34Martijn Roos - WEB-3717.jpg

Wat wilde je vroeger worden? 
Ik ben hier eigenlijk nooit echt mee bezig geweest. Ik had nooit gedacht dat ik een eigen onderneming zou hebben op deze leeftijd, en toch is het zo gelopen. 

22555442_683202915219367_872159111366509983_o.jpg

Heb je een levensmantra? En wanneer pas je die toe? 
‘Work hard, play hard’. Iedere dag probeer ik werk en ontspanning in balans te houden, maar ook op bijvoorbeeld jaarbasis, door enkele maanden niet of nauwelijks te werken, omdat de zomermaanden best druk kunnen zijn. 

Martijn Roos -27.jpg

Wat zou je jonge mensen mee willen geven die een eigen bedrijf willen starten?
Geef alles wat je hebt en probeer iedere dag een klein stapje dichterbij je droom te komen. Niets gaat vanzelf en niet alles komt je ineens aanwaaien. Door iedere dag een kleine stap te zetten is je vooruitgang veel stabieler en zekerder. Als je alles gegeven hebt en het resultaat is nog niet naar tevredenheid, dan kun je hier een les van leren, zonder zelf spijt te hebben. 

R1-05915-0009.JPG

Hoe ervaar je het vele reizen voor je werk? Wat is je favoriete bestemming en waarom? 
Ik hou ervan om mijzelf in nieuwe, soms moeilijke situaties te brengen, omdat ik op die manier mijzelf veel beter kan leren kennen, en heb leren kennen. Daarnaast kom ik door mijn werk op plekken waar ik anders nooit terecht zou zijn gekomen. Het fotograferen van bruiloften in het buitenland is voor mij mooie combinatie tussen werk en ontspanning. Ik boek altijd een paar dagen extra vakantie rondom een bruiloft in het buitenland, en gebruik die dagen om van de omgeving te genieten en de locatie(s) te verkennen. Het is niet makkelijk om een favoriete bestemming aan te geven, maar ik ben het meest te vinden in Schotland, Marokko en Zuid Afrika. 

Waar ben je het meest trots op als het op werkgebied aankomt? 
Toen ik vorig jaar werd uitgeroepen tot één van de dertig Rising Stars door Rangefinder Magazine voelde ik me voor het eerst echt trots, ook al vind ik het nog steeds een bizar idee dat ik op die lijst mocht staan. Vooral ben ik gewoon heel blij en dankbaar dat ik zo’n gelukkig leven heb op dit moment, mede doordat ik mezelf in de laatste jaren ontwikkeld heb als fotograaf. 

1014 -  Martijn Roos - Web.jpg

Waarom is het je gelukt om fulltime fotograaf te worden? 
Vroeger heb ik veel natuurfoto’s gemaakt, en daardoor heb ik mijn camera beter onder de knie gekregen. Ik ben tijdens mijn studie Psychologie begonnen met betaalde opdrachten, en tijdens mijn Master was ik al bijna fulltime fotograaf. Toen ik mijn master afrondde kon ik eigenlijk direct doorwerken als fotograaf, en dat heb ik toen ook gedaan. Ik moet wel zeggen dat ik dit werk eerder als seizoenswerk zie, dan als een fulltime baan. Van november tot begin juni ben ik vooral op reis, meestal op zoek naar mooie plekken om te surfen. In de zomermaanden is vervolgens wel heel druk, en werk ik zowel doordeweeks als in de weekenden. 

MartijnRoos-Print-5143ASE.JPG

Waar droom je nog van? (op werkgebied)
Ik ben steeds meer bezig met het fotograferen van kleine, meer intieme bruiloften, soms zelfs helemaal zonder gasten. Ik zou dit in de toekomst steeds meer willen doen. Ook ben ik bezig om te ontdekken of ik meer workshops wil gaan doen, en ook zelf te organiseren. Een andere droom is het fotograferen van een bruiloft in een volledig andere, niet Westerse cultuur.

Surf foto’s door: Thomas Roos
Overige fotografie: Martijn Roos